Het Belgisch kampioenschap Gelato lokte gisteren een dertigtal ‘ijsboeren’ uit heel het land naar Pulderbos. Locatie was de vestiging van ijsmachinefabrikant Carpigiani. Kris Adriaensen uit Oostmalle werd eervol derde.
Kris Adriaensen uit Oostmalle presenteerde een creatie op basis van amandelmelk. “Ik heb zelf ijssalon Kris n’Ice in Turnhout en werk al lang met amandelmelk”, aldus Kris. “Van klanten kreeg ik daar al veel positieve reacties op. Omdat ik eens wou weten wat een professionele jury ervan vindt, schreef ik me in voor deze wedstrijd. Mooi meegenomen is dat je bij zo’n evenement eens in contact kan komen met collega’s die even gepassioneerd bezig zijn met ijs maken: altijd interessant als je kennis kan uitwisselen”, vindt Adriaensen.
“Ik vind het al een hele eer dat ik het podium haalde. Hoe zot is dat? Ik heb over een hele dag prachtige ijsjes zien passeren, maar het moet zijn dat er bij mij toch ook iets goeds aan zat (lacht). Hopelijk vinden nu extra mensen de weg naar mijn zaak.”
Comments